Nuffnang Ads

Jumaat, 22 Mei 2015

HP Deskjet Ink Advantage 2545 All-in-One Printer

Photo and Document All-in-One Printers

HP Deskjet Ink Advantage 2545 All-in-One Printer   (A9U23A)


Kenapa wireless printer?

Boleh print dari apa sahaja gadget yang boleh connect kat wireless network anda. Bayangkan, kalau dapat something dalam email, review dalam phone dan boleh print terus tanpa perlu on pc/laptop dan sambungkan wayar printer.
Kalau dulu, nak print mesti ada pc/laptop letak sebelah printer, kemudian kena instal driver printer tu baru boleh print. Nampak tak betapa susahnya walau nak print sehelai sekalipun?
Boleh print di mana sahaja dari dalam atau luar rumah kalau connected pada wireless network sendiri. Saya bekerja menggunakan MacBook, kejap duduk atas lantai, kejap atas katil, kejap kat dalam bilik. Kurang wayar yang berserabut dalam rumah.
Kenapa HP?

Kalau anda tak tau, HP ni jenama yang dikenali ramai dari segi penjimatannya. Lebih low cost berbanding jenama terkenal lain.
Cartridge printer HP dibuat di Malaysia, tapi untuk beberapa jenama printer lain, cartridgenya diimport dari negara pengeluar (kebiasaannya Jepun). Jadi kos cartridge printer HP lebih murah.
Dan kalau anda sedar, ada printer takkan jalan kalau salah satu cartridgenya dah habis dakwat. Kena gantikan dulu baru boleh jalan walaupun kita tak nak guna warna yang dah habis tadi. Taktik jahat dan menyusahkan ni adalah supaya pengguna sentiasa membeli cartridge baru walaupun tak perlu. Untuk printer HP, tak perlu. Kalau cartridge lain habis, still boleh jalan.
hp printer cartridge

Saya beli HP Deskjet 2545, harga RM279 kat Harvey Norman. Kalau tengok kat kedai buku Popular, mungkin lebih murah. Kalau nak beli cartridge, boleh beli kat Popular sebab member boleh dapat +5% diskaun untuk cartridge.



Copy & Paste from: